Armstrong: 'Dumoulin rijdt toch niet voor Jamaica op de Spelen?'

Lance Armstrong verbaast zich over het feit dat een sterk wielerland als Nederland Tom Dumoulin heeft geselecteerd voor de Olympische Spelen. Dat zegt de Amerikaan in zijn podcast TheMove. Dumoulin liet dit voorjaar na de ploegpresentatie weten dat hij voor onbepaalde tijd afstand wilde nemen van de wielersport.

Dumoulin

Nadat het tijdens de Amstel Gold Race, waar hij als gast aanwezig was, weer begon te kriebelen bij de Giro-winnaar van 2017, besloot bondscoach Koos Moerenhout hem op te nemen in de Olympische selectie. Dumoulin zal zowel aan de tijdrit als de wegwedstrijd deelnemen in Tokio.

Armstrong: "Wat mis ik hier? Dumoulin rijdt toch niet voor Jamaica? Nederland is een groot wielerland met meer dan genoeg goede renners voor de Spelen. Ik begrijp er niets van."

Voormalig ploegleider Johan Bruyneel is iets genuanceerder in zijn oordeel: "Dumoulins hoofddoel is sowieso de tijdrit in Tokio. Zelfs zonder te koersen kun je je daar goed op voorbereiden. Zeker met de data waar de ploegen tegenwoordig over beschikken. Ik ben niet verrast dat hij terugkeert in het peloton, maar dat hij nu alweer is geselecteerd voor de Spelen had ik niet verwacht."

Nieuws
  • cor vos