Het luxeprobleem van Team INEOS: deze 8 renners zouden wij meenemen naar de Tour

Een hele puzzel voor teambaas Brailsford en de ploegleiders. Hieronder lees je wat onze Tour-selectie zou zijn. Kun je je erin vinden?

ineos
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers

1) Geraint Thomas

De beoogd kopman lijkt in goede doen. In de Dauphiné reed-ie zichzelf over de kop de in het eerste deel van de tijdrit, maar een dag later nam hij revanche door de rit te winnen. In de Ronde van Romandië liet-ie ook al zien in goede doen te zijn. De onbetwiste kopman dus.

Geraint Thomas met z'n karakteristieke witte bril.

2) Dylan van Baarle

Heus niet alleen omdat het een Nederlander is, want de afgelopen twee jaar was Dylan van Baarle van onschatbare waarde voor het team. Bergop sterk, maar ook op het vlakke inzetbaar als er gecontroleerd moet worden.

Dylan van Baarle met z'n maatje Fabio Jakobsen.

3) Richard Carapaz

Bewees in grote rondes al dat hij z'n mannetje staat; hij legde in de Vuelta van vorig jaar Primoz Roglic het vuur na aan de schenen. De schaduwkopman van dienst dus.

Richard Carapaz met de bolletjestrui in de Tour van vorig jaar.

4) Tao Geoghegan Hart

Een Giro-winnaar als knecht. Dan heb je het goed voor elkaar als ploeg. Hart rijdt z'n eerste Tour de France en zal samen met trainingsmaatje Robert Gesink aan de bak moeten bergop (wel voor twee verschillende kopmannen uiteraard..)

5) Richie Porte

Ervaren rot Richie Porte is terug op het oude nest. In de vorige Tour moesten we hem all excuses aanbieden, want in plaats van uit te vallen fietste hij zich naar het podium. Nu heeft de Tasmaniër al gezegd zich in een dienende rol op te stellen.

6) Michal Kwiatkowski

De vorm van de Pool is de laatste jaren (bergop) wat grillig, maar zelfs een wat mindere Kwiatkowski is nog van grote waarde voor de ploeg. Een zekerheidje dus.

Kwiatkowski en Carapaz samen over de meet in een Touretappe vorig jaar.

7) Rohan Dennis

Met de vorm van de Giro van vorig jaar en de twee tijdritten in de Tour zou Rohan Dennis eigenlijk een podiumkandidaat kunnen zijn, maar hij lijkt zich in het rondewerk goed te voelen bij een dienende rol.

Rohan Dennis verricht beulswerk op de Stelvio in de Giro van vorig jaar.

8) Luke Rowe

En er moet natuurlijk ook iemand mee puur voor het vlakke. De waterdrager. De meesterknecht. De wegkapitein. Noem het zoals je wil, maar die rol is voor Rowe.

Luke Rowe zoals we 'm kennen: aan kop van het peloton.

De thuisblijvers

Met deze selectie blijven onder andere Laurens de Plus, Jonathan Castroviejo (maar die reed al de Giro), Sebastian Henao, Ivan Sosa, Pavel Siviakov (reed de Giro, maar viel daarin uit) en Andrey Amador thuis.