5 Redenen waarom je onze Tourspecial nú in huis moet halen 

Eigenlijk kan de Tour de France niet beginnen zonder dat je 'm in huis hebt... (onderaan het artikel de link om te bestellen!)

wieler revue

1) Je kan het heerlijk oneens zijn met onze analyse van de favorieten

We analyseren in de Tour-special alle favorieten uitgebreid en hebben ook een rijtje schaduwfavorieten. De favorieten geven we cijfers voor hun klimcapaciteiten, hun tijdrijcapaciteiten, hoe ze sterk ze mentaal zijn en hoe sterk hun ploeg is. Bij de schaduwfavorieten zou het kunnen dat we wat chauvinistisch zijn... (al had Kelderman er ook best nog bijgekund, dus het valt ook wel mee)

2) Je leest waarom Mathieu van der Poel denkt dat de Spelen en de Tour prima te combineren zijn

En dat hij een gouden medaille op de Spelen hoger inschat dan het geel dragen. We laten 'n uitgebreid aan het woord (6 pagina's); over eerder afstappen in de Tour, de hitte in Tokio, opa Raymond Poulidor en veel meer!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert in een afdaling op Vlaamse wegen.

3) Je leest over de roots van Pog en Rog

We 'doken' in de Sloveense topfavorieten Primoz Roglic en Tadej Pogacar. In een zeer uitgebreid artikel mag je jezelf na het lezen een echte kenner van het Sloveense wielrennen noemen. We spraken met trainers van vroeger, renners van nu en zochten uit hoe Rogla eigenlijk bij Jumbo terecht is gekomen.

Pogacar en RToglic tijdens de Tour van vorig jaar.

4) Uiteraard vind je in de gids uitgebreide achtergrondinformatie van iedere etappe

Natuurlijk de belangrijkste informatie over het parkoers, maar we spelen ook voor VVV'tje met interessante toeristische infoprmatie. Na het doorspitten van de etappes weet je dus welke bergen er in de Tour zitten, maar weet je ook alles van roze granietrotsen, compacte koek en het restaurant van Koen de Kort.

Een voorbeeld van hoe een etappepagina eruitziet

5) En we hebben veel aandacht voor de andere Nederlandse renners

We bombarderen ze niet alleen tot schaduwfavoriet, maar laten ze ook aan het woord. Want er is meer dan Mathieu van der Poel. Zo vertelt Wilco Kelderman over de tactiek die hij in de Giro had gekozen als hij in de ploegleidersauto had gezeten en laten we Steven Kruijswijk aan het woord over z'n rampjaar 2020 en hoe hij de benen van 2019 weer denkt te vinden.

Wilco Kelderman tijdens de tijdrit van de Dauphiné.

Bestellen maar!