De Wieler Revue Challenge! 10 Serieuze maar vooral minder serieuze wieleruitdagingen die je in 2024 moet afvinken 

We presenteren de Wieler Revue Challenge. Met een mooie prijs in de vorm van een jaarbonnement op ons magazine!

beer

De challenges in het recreatieve fietsen zijn niet van de lucht. Everesting (voor de onwetenden: in een rit evenveel hoogtemeters als de Mount Everest afwerken), zes keer de Alpe d'Huez opfietsen, de Festive 500... Extreem, extremer, extreemst.

Zoniet onze Wieler Revue Challenge voor 2024. Bij ons gaat het niet om afstanden, maar om heel andere zaken. Vink jij de 10 onderstaande dingen af en lever je daar als eerste het bewijs voor* via een mail naar [email protected]? Dan win je een jaarabonnement op ons prachtige blad!

*Een jury van wijzen bestaande uit de voltallige redactie zal zich buigen over de bewijzen.

1) Maak een selfie met een niet levend dier tijdens een rit

Misschien let je er niet op, maar het barst langs de weg van de malle nepdieren. Een eitje dus om er even op de foto te gaan met eentje. Hierboven zie je mij bijvoorbeeld met een gezellige pluchen beer in de Pyreneeën, maar een doodgewone nepkoe is ook prima!

2) Maak een selfie met een levend dier tijdens een rit - een alpaca om precies te zijn

Zo'n pluchen beer is gezellig, maar levende dieren zijn natuurlijk nog veel gezelliger. En alpaca's al helemaal! Omdat er in Nederland inmiddels behoorlijk wat alpacaboerderijen zijn, hoef je voor dit onderdeel van de challenge ook niet eens naar de Andes af te reizen - mag wel natuurlijk...

Een wel heel gezellige alpaca. | Beeld: Pinterest

3) Rijd 1000 hoogtemeters in één rit in Nederland

Voor mensen die in of vlakbij Limburg wonen is dit niet het lastigst, maar als je bijvoorbeeld in de drie noordelijke provincies of Noord-Holland woont dan wordt het een weekendje plannen of heel vaak de VAM-berg of het Kopje oprammen...

4) Maak een selfie met een plaatsnaambord dat op je naam lijkt

Ik verkeer zelf in de gelukkige omstandigheid André te heten, dus in Frankrijk is het zo ongeveer om de 30 kilometer wel raak. Maar heb je nou een ingewikkelder naam dan mag je ook creatief omgaan met dit onderdeel van de challenge - met je hoofd een deel van het bord blokkeren zodat het ergens op slaat; het mag vergezocht zijn, leef je uit!

Selfie bij één van de tienhonderd dorpjes in Frankrijk die St. André heten.

5) Word bijna doodgereden door een roekeloze/onoplettende automobilist

Dit punt hoef je dus niet te bewijzen, want het gaat je sowieso - helaas - wel gebeuren. En waarschijnlijk ook wel vaker dan een keer.

6) Ga op de foto met een merkwaardig plaatsnaambord bij jou in de omgeving

In Nederland barst het van de gekke namen voor dorpen en gehuchten. Zoek er zo eentje op, ga er bijstaan met je bolle harses en maak er een fotootje van. Hoppa, weer eentje afgevinkt!

De klassieker Doodstil in Noord-oost Groningen.

7) Rijd over een kasseienstrook van minstens een kilometer lang

Het liefst een strook in de buurt, maar als je per se naar Roubaix of de Oude Kwaremont wil afreizen is dat natuurlijk ook prima. Mail het Strava-segment naar ons en het liefst een fotootje, want de eerste de beste klinkerstraat telt natuurlijk niet. We willen echte keien of kasseien zien!

8) Maak een foto van je fiets bij een architectonisch hoogstandje

De foto waarin je je fiets laat shinen is een klassieker. Wij willen graag dat je hem voor een mal bouwwerk/kunstwerk bij jou in de buurt zet en dat dus op de gevoelige plaat zet - let op: een kerk mag niet (zie punt 9).

Mijn fiets bij een bloempotman op een fiets in het Franse Jausiers (niet bij mij in de buurt, wel mooi)

9) Maak een selfie met je favoriete kerk

Zoveel dorpen, zoveel kerken. Je komt er tijdens je gemiddelde rondje uiteraard een paar tegen. Wij zijn benieuwd wat nou je favoriete kerk is. We keuren veel goed, maar het liefst graag wel een speciaal detail en geen dertien-in-een-dozijn-kerk!

Hier sta ik bij mijn favoriete kerk: de uienkerk in Dwingeloo.

10) Eet appeltaart tijdens een rit

Niets hoort zo bij racefietsritjes als een stuk appeltaart. Met corona is het nu misschien nog even lastig, maar dit is in principe de makkelijkste en lekkerste die erbij zit! Geef ons ook meteen even een recensie van de appeltaart. Goede structuur? Wel of geen rozijnen? Is de slagroom goed geklopt? Dat werk. Succes!

Heb je ze allemaal afgevinkt en kun je dat bewijzen? (Punt 5 geloven we helaas ook wel zonder bewijs..) Stuur het naar [email protected]! Als je de eerste bent, win je dus een jaarabonnement op ons prachtige blad!