Remco Evenepoel over verder herstel: 'Moet werken aan explosiviteit en intensiteit'

In de Ronde van België deed Remco Evenepoel wat we van hem gewend zijn: winnen. Toch is het voor hem allerminst vanzelfsprekend. Hij vertelt ook dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

Remco Evenepoel over verder herstel: 'Moet werken aan explosiviteit en intensiteit'
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Naast dat hij de Ronde van België won, was het ook een goede investering voor hem, met het oog op zijn verdere doelen dit seizoen. "Alle puntjes waaraan ik nog moest werken, hebben we hier teruggevonden: koersritme, explosiviteit, het wringen lukte ook heel goed. Echt een goeie week", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Hij wijst er nog maar weer eens op dat winnen voor hem allesbehalve normaal is, na de blessure die hij had. "Ik kan ook niet zeggen dat ik nu al de echte Remco ben van voor de val. Vroeger kon ik na lange inspanningen nog versnellen. Dat is nu nog niet het geval."

In aanloop naar de Olympische Spelen rijdt de Belg nog twee wedstrijden. Het BK op de weg en dat tegen de klok. Met name de tijdrit is belangrijk, met het oog op Tokio. "Een goed examen", klinkt het. "Op dit moment voel ik me op de tijdritfiets al beter dan de voorbije jaren. Ik heb kracht, snelheid en cadans in de benen."

Na die wedstrijden gaat Evenepoel weer trainen en dat hoeft niet per sé op hoogte te zijn. "Ik moet werken aan explosiviteit en intensiteit en dat doe je beter niet op hoogte", zegt Evenepoel, die twee weken voor de Spelen al zal afreizen naar Tokio.

Nieuws
  • Cor Vos