Chris Froome als wegkapitein mee naar Tour: 'Kan niet wachten om terug te keren'

Chris Froome maakt dit jaar, na twee jaar afwezigheid, zijn comeback in de Tour de France. De viervoudig winnaar rijdt La Grande Boucle in dienst van kopman Michael Woods.

Chris Froome als wegkapitein mee naar Tour: 'Kan niet wachten om terug te keren'
  • Afbeelding van Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Froome, die in totaal zeven grote rondes en veertien etappes in een grote op zijn naam heeft staan, is sinds die vreselijke val in de Dauphiné twee jaar geleden tot dusver nooit in de buurt van zijn oude niveau gekomen. Toch heeft Israel Start-Up Nation de ervaren Brit er graag bij in Frankrijk, als wegkapitein.

"Chris zal onze wegkapitein zijn in de Tour de France van dit jaar. Als viervoudig winnaar van de Tour kan de waarde van zijn ervaring niet worden onderschat. Tijdens de wedstrijd zal dat extreem nuttig zijn voor het team, aldus sportief directeur Rik Verbrugghe. "Op het gebied van prestaties denk ik dat we na ons recente trainingskamp in de Alpen in de Tour nog een verbetering zullen zien ten opzichte de Dauphiné. We hopen dat Chris tijdens de race stap voor stap kan boeken."

Wegkapitein

"Ik kan niet wachten om na twee jaar afwezigheid terug te keren in de Tour de France", zegt Froome zelf. "Het is een zware reis geweest sinds mijn crash in de Dauphiné in 2019, maar dit is één van mijn grootste drijfveren geweest. Ik heb onvermoeibaar gewerkt om te komen waar ik nu ben en hoewel ik niet de ambitie heb om leider van het team te zijn, hoop ik met mijn ervaring en steun als wegkapitein een zo goed mogelijke toevoeging binnen het team te zijn. We hebben met Michael Woods een sterke kanshebber en ik kijk ernaar uit om alles voor hem en het team te geven in de strijd richting Parijs."