Armstrong: 'Wat een moment voor Dumoulin om terug te keren in het peloton!'

Lance Armstrong heeft de comeback van Tom Dumoulin in de Ronde van Zwitserland met grote interesse gevolgd. In zijn podcast TheMove verbaast de Amerikaan zich over het bijzondere moment van terugkeer.

Dumoulin

"Ik denk dat ik stiekem een plekje in m'n hart heb voor Dumoulin. We waren verrast door alle aspecten van deze zaak. Zijn abrupte vertrek uit het peloton, maar ook zijn plotselinge comeback. Wat een bijzonder moment om terug te keren in het peloton! Dit is niet hetzelfde als een jaartje overslaan en weer beginnen in februari."

Armstrongs's voormalig ploegleider Johan Bruyneel valt hem bij. "Zijn prestaties vielen nog niet echt op, maar Dumoulin was behoorlijk in orde. In de zware tijdrit reed hij meer dan behoorlijk. Hij reed dezelfde tijd als eindwinnaar Richard Carapaz bijvoorbeeld. Dit is voor hem de beste manier om terug te keren in het peloton. Niet als topfavoriet, maar beetje bij beetje zal hij zijn plek weer veroveren. Hij moet niet meteen in de schijnwerpers staan met torenhoge verwachtingen, want dan komt de stress terug. Ik hoop dat we de oude Tom Dumoulin weer terug gaan zien."

Nieuws
  • cor vos