Lefevere scherp over niet-deelname Bennett: 'Als je me dan zo behandelt, is dat veelzeggend'

Geen Sam Bennett, wel Mark Cavendish in de Tourselectie van Deceuninck-Quick Step. Een grote verrassing, ook voor teammanager Patrick Lefevere. Die laat weten dat het laatste woord er nog niet over gesproken is.

Lefevere scherp over niet-deelname Bennet: 'Als je me dan zo behandelt, is dat veelzeggend'
  • Sam Bennett Sam Bennett

Bennett rijdt de Tour niet omdat hij dankzij een knieblessure niet goed kon trainen. Hij acht zichzelf niet wedstrijdfit genoeg om een rol te kunnen spelen in La Grande Boucle. Patrick Lefevere heeft zo zijn twijfels bij die uitleg.

"Toen Bennett belde dat hij geblesseerd was en dat hij verzorging en rust nodig had, voelde we de bui al hangen dat hij niet klaar ging zijn voor de Tour", vertelt de Belg aan Sporza. Hij vertelt dat Bennett drie dagen voor de Ronde van België zijn knie heeft gestoten tegen zijn stuur en daarvan geen melding heeft gemaakt bij de ploeg. De ploeg stuurde hem vervolgens naar huis.

"Ik kan niet bewijzen dat hij geen kniepijn heeft, maar ik begin wel meer en meer te denken dat het meer faalangst is dan alleen maar pijn", opppert Lefevere. "Gisteren moest hij naar België komen, maar dan waren er weer problemen met zijn vliegtuig. Dan begin je toch rare dingen te denken. Hij zal toch moeten komen. Dit laat ik niet zomaar voorbijgaan."

Transfer?

Het is geen geheim dat Bennett na dit jaar Deceuninck-Quick Step gaat verlaten. Volgens Lefevere zou dat geen rol moeten spelen, maar hij sluit het niet uit. "Als dat het geval is, zou dat wel veel zeggen over hem, na alles wat ik voor hem gedaan heb. Ik heb zelfs voorschotten van boetes betaald om zijn boete bij Bora te kunnen betalen. Als je me dan zo behandelt, is dat veelzeggend. Ik sluit het niet uit."

Nieuws
  • Cor Vos