Wout van Aert: 'Moest in de remmen door zwiepers van anderen, misschien morgen een kans' 

Wout van Aert kon niet echt meesprinten en blikt ook alvast vooruit naar de dag van morgen.

wout van aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert wilde na de toch ietwat teleurstellende tijdrit van gisteren deze etappe meesprinten voor de zege in de massasprint. Dat kwam niet helemaal uit de verf door omstandigheden. De Belg van Jumbo-Visma werd uiteindelijk achtste.

"Ik zat niet genoeg vooraan voor de sprint. Omdat ik Mike (Teunissen, red.) had verlaten kwam ik te veel in de wind te zitten. Ik had achteraf beter wat langer bij 'm kunnen blijven, want het bleek dat je in de laatste rechte lijn nog wel wat kon opschuiven. Nu zat ik te veel in de wind en moest ik ook nog in de remmen door wat zwiepers van anderen. Toen ik aan sprinten toekwam zat ik al te ver achteraan."

Dan maar vooruitkijken naar morgen, wanneer er een lastige lange (bijna 250 kilometer) rit met de nodige heuvels wacht. Kansen voor Van Aert? "Het is de vraag hoe het morgen gaat verlopen. Het is op papier iets voor de vluchters, maar mannen als Sagan, Colbrelli en Matthews krijgen niet al te veel kansen om de sprinters er eens af te rijden. Maar voor mij wordt het in dat geval ook eerst overleven, want het is echt een lastige rit."