Steven Kruijswijk over Roglic: 'Kunnen het die jongen echt niet kwalijk nemen' 

De Nederlander over de zware etappe, Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en uiteraard ook over zichzelf. Mooie, realistische woorden!

steven kruijswijk
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk finishte zelf in de groep der favorieten, maar zag z'n kopman Primoz Roglic een paar minuten aan de broek krijgen. In de tijdrit wist de Sloveen de gevolgen van z'n valpartij nog knap op te vangen, maar dat zat er in deze rit niet in.

"Het was zo'n lange, zware rit. Niemand hield in, UAE heeft de hele dag achter die grote kopgroep aangereden", zegt de Brabander tegen de NOS. Dat hoge temp werd Roglic dus te machtig in de slotfase. "Dat kun je die jongen echt niet kwalijk nemen. In de Tour moet je echt niks tegenkomen. In de tijdrit is-ie er nog vol voor gegaan, maar je herstelt gewoon niet hier."

Kruijswijk hoopte dat het beter zou gaan met z'n kopman. "Maar misschien was dat ook wel tegen beter weten in. Je vraagt al zoveel van je lichaam en als je dan zo hard valt is het gewoon heel lastig. Hoe het nu verder moet met Primoz is vooral aan hemzelf."

Kruijswijk zelf is ook niet ongeschonden en heeft hechtingen in z'n vinger. "Ik had het dan ook niet makkelijk vandaag. Misschien kan Wout wat en we gaan proberen Jonas (Vingegaard, red.) van voren te houden Maar het is z'n eerste Tour, dus we gaan hem ook niet gelijk bombarderen tot klassementsrenner."