Chris Froome: 'M'n hardloopschoenen liggen al in de ploegleidersauto, dus ben klaar voor de Ventoux' 

Het is nog niet het jaar van Chris Froom, maar als er een gele trui voor zelfspot bestond had-ie 'm hiermee wel verdiend...

chris froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Het staat bij iedereen nog wel op het netvlies gebrand: Chris Froome die in 2016 op de Ventoux ineens naast z'n fiets stond en het in z'n gele trui op de onhandige koersschoenen op een rennen zette. Froome, die deze Tour al ten val kwam en onopvallend in de rondte rijdt, blikt naar aanleiding van de Ventoux-rit van morgen met de nodige humor terug op die gekke tourdag vijf jaar geleden.

"Het was een zeer chaotische dag. Door de harde wind was de etappe ingekort en stonden er ook geen hekken zoals dat normaal gesproken het geval is bij een aankomst bergop. Er stond ook meer publiek omdat de mensen van de top erbij waren gekomen op het stuk beneden", vertelt hij tegen Cycling Weekly.

Na een botsing met een motor werd het allemaal nog gekker. "Het was sowieso de raarste dag op de fiets die ik ooit heb meegemaakt. Na die botsing besloot ik te gaan rennen. Het leek me logisch om vooruit te blijven bewegen", stelt de Brit droogjes.

"Op dat soort momenten komt echt de oerdrift in je naar boven om te winnen. Voor deze editie heb ik m'n hardloopschoenen al in de auto van de ploegleider liggen", besloot Froome met een komische noot.