Wout van Aert: 'Leuke finale, ga voor Eddy beletten dat Cav nog eens wint..'

Van Aert werd tweede, maar had het naar z'n in Valence! Hij grapte wat en had ook een pluim voor ploegmaat Mike Teunissen. Hieronder lees je z'n reactie.

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert sprintte in de tiende etappe van de Tour mee, maar was in Valence net niet opgewassen tegen Mark Cavendish en z'n QuickStep-trein. Toch was hij vooral goedgemutst voor de camera's van de NOS en Sporza. "Ik ben blij dat ik er eens kort bij zat en het was echt een leuke finale. Ik moet Mike Teunissen heel hard bedanken voor z'n goede werk. Dit teamwerk was leuk en werkt motiverend om er nog wat van te maken deze Tour!"

Door het goede werk van Teunissen zat Van Aert precies op de goede plek in de sprint, in het wiel van de QuickStep-trein achter Mark Cavendish. "Daar wil iedereen zitten. Hij heeft zo'n geweldige lead-out, dat is de helft van de overwinning. Knap van ze. Ik kon wel uit de slipstream van Cavendish komen, maar toen ik in de wind kwam, kon ik er niet langs komen. Hij was dus sneller vandaag."

Als Cavendish nog een keer de sterkste is dan evenaart hij het recordaantal van 34 ritzeges in de Tour dat uiteraard op naam van Eddy Merckx staat. "Ik ga voor Eddy proberen te beletten dat Cav nog een keer wint", zei Van Aert daar met een lach op z'n gezicht over.