Video | UCI moet reclamekaravaan uit koers nemen! Dit is de plastic puinhoop die ze achterlaten...

Bekijk hieronder de beelden van wat de reclamekaravaan in de berm achterlaat. Lijkt ons ook wel een aandachtspuntje, UCI/ASO.

reclamekaravaan

De UCI heeft sinds dit seizoen regels voor renners en het weggooien van verpakkingen/bidons. Daar is op zich helemaal niks mis mee - al waren de bidonregels vooral direct na het invoeren van het nieuwe reglement wel behoorlijk rigide. Maar het signaal is duidelijk: al die plastic wikkels gooi je niet zomaar in de natuur (uiteraard geldt dat nog veel meer voor amateurfietsers..)

Er zijn nu speciale litter zones en de renners kunnen hun lege bidonnetje of colablikje ook inleveren bij de ploegleidersauto (of zelfs bij de auto van Prudhomme). Maar wat te denken van de reclamekaravaan? Dat is toch in tijden van duurzaamheid en de natuur niet willen vervuilen ook een beetje een apart vehikel in de Tour?

Kijk hieronder maar wat de ravage is als ze langs zijn geweest. De mensen van ProCyclingStats legden de plastic puinhoop vast. Als je renners in volle inspanning geen dingen meer langs de weg laat weggooien, waarom de reclamekaravaan dan nog wel op deze ouderwetse manier?