Het ene jaar is het andere niet: Soren Kragh Andersen blijft tijdslimiet drie seconden voor

Dat het ene jaar het andere niet is in de Tour de France bewees Soren Kragh Andersen vandaag in de rit over de Mont Ventoux.

Andersen
  • Søren Kragh Andersen Søren Kragh Andersen

De Deen van Team DSM won vorig seizoen nog twee etappes in Frankrijk, maar wist zijn goede prestaties van vorig jaar nog niet door te zetten in het huidige seizoen. Hij eindigde bijna op het podium in Milaan-San Remo, maar in de zijn geliefde klassiekers kwam Kragh Andersen er niet aan te pas. En ook in deze Tour de France heeft hij nog niet laten zien wat hij in zijn mars heeft en zeker niet wat hij vorig jaar liet zien. Sterker nog, in de etappe over de Mont Ventoux kon hij de meubelen maar net aan redden. Kragh Andersen kwam slechts drie seconden voor de tijdslimiet binnen, nadat hij in de laatste rechte streep er nog een sprintje wist uit te persen.

Het was sowieso wederom een dag om snel te vergeten voor Team DSM. In de beginfase gooide kopman Tiesj Benoot namelijk al de handdoek in de ring. De Belg kampte met te veel schade van zijn eerder deze Tour de France opgelopen verwondingen. De tijdslimiet was Kragh Andersen dan wel goed gezind, maar niet iedereen was op tijd binnen. Ineos Grenadiers-wegkapitein Luke Rowe zal morgen niet meer mogen opstarten.

Nieuws
  • Cor Vos