Team DSM-ploegleider Marc Reef over vermeende onvrede: 'Als prestaties niet goed zijn, gaan mensen op zoek'

Bij Team DSM loopt het in de Tour de France niet zoals gehoopt en verwacht. Ondertussen laaien de verhalen op over onvrede in de ploeg. Marc Reef reageert op de geruchten.

DSM
  • Cees Bol Cees Bol

WielerFlits meldde deze week dat talent Ilan Van Wilder ontevreden is en zijn contract wil laten ontbinden, Søren Kragh Andersen zou problemen met de ploegleiding hebben omdat hij zijn eigen zadelhoogte niet mag bepalen en Het Laatste Nieuws wist te melden dat Tiesj Benoot uiterst ontevreden was met de behandeling van zijn in het eerste Tourweekend opgelopen verwondingen. De Belg gaf uiteindelijk op in de rit naar de Mont Ventoux. Marc Reef reageerde voor de dertiende etappe op de geruchten: "Er zijn verhalen die rondgaan, maar wij focussen ons op de Tour. Of dat doorweegt op de ploeg? Dit is een publieke sport en iedereen heeft meningen", liet hij weten bij Sporza.

"Als de prestaties niet zijn zoals ze zijn, dan gaan mensen op zoek. Dat hou je niet tegen. Prima: iedereen mag een mening hebben", gaat Reef verder. "Kragh Andersen? Wij hebben experts in de ploeg en zij werken in samenspraak met de renner. Zo werken wij. Van Wilder? Daarmee zijn we momenteel bezig. Benoot? Hij was heel ontgoocheld na zijn opgave." Vorig jaar was - toen nog - Team Sunweb de grote smaakmaker tijdens de Tour de France, maar deze jaargang is de formatie van Iwan Spekenbrink nog geen enkele keer in de buurt gekomen van een ritzege. Sterker nog, dit jaar boekte de ploeg pas één zege.

Kragh Andersen op de Ventoux

"Wat er aan de hand is?", vraagt Reef zich af. "We hadden de ambitie om succesvol te zijn en dat is niet aan de orde. De voorbereiding van sprinter Cees Bol was niet ideaal: drie weken voor de start had hij zes dagen koorts. Benoot is twee keer gevallen, Pedersen kwam hard ten val. Het loopt niet zoals het moet lopen. We geloven dat het zal verbeteren. Bol heeft nog geen slecht moment gehad. Fysiek gaat het de goede kant op. Het ene jaar is inderdaad het andere niet. We focussen op wat we kunnen en we blijven goede moed houden."

Nieuws
  • Cor Vos