Hommeles bij Team DSM: 'Renners mogen niet eens zadelhoogte zelf aanpassen'

Na het vertrek van Dumoulin, Matthews en Hirschi opnieuw een bommetje bij de formatie van Spekenbrink.

casper pedersen
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Vorig jaar reden ze een wondertour, maar deze editie is het armoe troef bij Team DSM. Of het daarmee te maken heeft, weten we niet, maar het is hommeles bij de Duitse formatie met Nederlandse roots.

De renners hebben duidelijk gelekt over de gang van zaken binnen de ploeg, want journalist Thijs Zonneveld komt met concrete voorbeelden in de meest recente aflevering van de podcast In Het Wiel. Onder anderen Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen en de jonge Nederlander Thymen Arensman zouden wel een beetje klaar zijn met de starre ploegleiding.

"Kragh Andersen wil al een tijdje de positie van z'n zadel veranderen, maar dat wil de ploegleiding niet. Die vindt niet dat de renners daarover gaan", doet Zonneveld uit de doeken. "De renners mogen gewoon heel weinig zelf beslissen. Je moet de menselijke maak niet uit het oog verliezen; je moet ook interactie hebben met je renners."

In deze Tour klaagde Tiesj Benoot al vanwege de niet professionele behandeling van de blessure die hij opliep deze Tour. De Belg gaf gisteren op. Ondertussen zou het jonge Belgische talent Ilan Van Wilder de volgende zijn die z'n contract niet gaat uitdienen bij de ploeg van Iwan Spekenbrink; de ploegleiding van Team DSM ontkent dit hardnekkige gerucht overigens.

Nieuws
  • Cor Vos