Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Maar liefst € 95.320,- fietsten de troepen van Patrick Lefevere tot dusver bij elkaar. Per gewonnen etappe krijgt een ploeg 11.000 euro en met vijf ritzeges tikt dat natuurlijk lekker aan. Daarnaast rijdt Mark Cavendish al geruime tijd in het groen en ook dat levert de nodige centen op.

Jumbo-Visma maakt een enorme sprong op de ranglijst en staat nu tweede met €62.640 euro. Dat komt natuurlijk voor een groot deel door de ritzeges van Wout van Aert en Sepp Kuss. Daarnaast finishten Van Aert en Vingegaard enkele keren kort. Alpecin-Fenix staat derde op de ranglijst met 61.400 euro. Op de eerste rustdag stonden ze al op €51.660,-. Het afstappen van Mathieu van der Poel en Tim Merlier heeft duidelijk financiële gevolgen voor de ploeg. In totaal is er nu €602.200,- aan prijzengeld vergeven.

Overzicht: prijzengeld op de tweede rustdag

WorldTour
  • Cor Vos