Interview | Sam Oomen: 'Denk dat Dumoulin het ver kan schoppen op de Spelen'

Sam Oomen kijkt met veel plezier naar zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard, die een dijk van een Tour rijdt. We vroegen hem naar de podiumkansen van de Deen én naar wat hij verwacht van Tom Dumoulin op de Olympische Spelen.

Interview | Sam Oomen: 'Denk dat Dumoulin het ver kan schoppen op de Spelen'
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Sam Oomen Sam Oomen

"Als Jonas zo door blijft rijden kan hij zeker op het podium eindigen", vertelt Oomen aan Wieler Revue. "Maar, en dat is ook het mooie van wielrennen, het blijft onvoorspelbaar. En daarbovenop; de derde week in een grote ronde is altijd onvoorspelbaar. Dan gelden er gewoon hele andere wielerwetten en deze Tour is al redelijk apart. Als je ziet wat er allemaal al is gebeurd in het verleden, in de derde week van een grote ronde dan durf ik er nooit iets van te zeggen, heel huiverig als ik ben tegenwoordig. Maar in principe, met de benen die hij heeft en als hij gezond en fysiek en mentaal in balans blijft, dan is er veel mogelijk. Ik kijk er met heel veel plezier naar."

Tom Dumoulin

"Ik denk wel dat Tom het ver kan schoppen op de Spelen”, stelt Oomen wanneer we hem naar de comeback van zijn ploeggenoot vragen. "Uiteindelijk is hij gewoon een heel groot talent op de tijdritfiets en hij merkt ook dat hij die wedstrijd nodig had om weer stappen te zetten. Waar het goed voor gaat zijn, geen idee natuurlijk. Maar ik heb veel vertrouwen in hem. Hij weet wat hij doet en wat hij wil. Ik denk dat er wel iets moois uit kan komen. Wat dat dan gaat zijn, dat zullen we wel zien."