Fuglsang wijt matige prestaties aan coronavaccinatie

Jakob Fuglsang reed een kleurloze Tour de France. Naar eigen zeggen kon hij niet over zijn limiet gaan en daar heeft de Deen een specifieke reden voor.

Fuglsang
  • Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang

In de Ronde van Zwitserland eindigde Fuglsang nog als derde en hoewel hij geen ambitie had voor het klassement, leek de Astana-Premier Tech-renner toch minstens een kandidaat te zijn om ritten te kapen. Niets van die ambities kwam uit, want zijn beste daguitslag is plek 21 in de eerste rit. In gesprek met Cyclingnews gaat hij in op zijn kleurloze Tour de France.

"Ik voel me over het algemeen eigenlijk best goed, maar ik ben niet in staat om over mijn limiet te gaan. Er lijkt een begrenzer op mijn lichaam te zitten en ik kan niet zo diep gaan als normaal. Ik ben onderweg niet kapot gegaan en ik voel me ook helemaal niet zo moe."

Fuglsang denkt de reden van zijn matige prestaties gevonden te hebben. "De enige verklaring die we kunnen vinden is dat ik mijn tweede coronavaccinatie heb gehad na de Ronde van Zwitserland. Die zou ervoor kunnen zorgen dat ik mijn grenzen niet kan opzoeken, omdat mijn lichaam het vaccin nog aan het verwerken is. Uit tests blijkt dat ik op niveau zit dat ik normaal op een trainingskamp in december heb, of misschien nog wel lager. Het zal wel weer beter gaan en daarop is het wachten."

Nieuws
  • Cor Vos