Eerste zege Groenewegen sinds val Polen: 'Meer dan een overwinning voor me'

Dylan Groenewegen heeft voor het eerst sinds het ongeval in de Ronde van Polen en zijn daaropvolgende schorsing een wedstrijd gewonnen. De Amsterdammer was de beste in de eerste rit van de Tour de Wallonie.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Met onder anderen Alexis Gougeard, Julius van den Berg en Dries De Bondt reed er een best goede kopgroep weg in de beginfase, maar de onderneming van de vlucht van de dag zat er al op zeventig kilometer van de meet op. De finale was vrij lastig en ook de laatste paar kilometer was niet makkelijk. Andrea Bagioli en Andrea Vendrame gingen via een demarrage al eerder op zoek naar de overwinning, maar zij werden in de slotfase toch ingerekend door de sprintende meute, waarvan Groenewegen de beste bleek. Hij bleef Hugo Hofstetter en Gianni Vermeersch afgetekend voor.

Na afloop keek Groenewegen terug op de lastige periode die hij achter de rug heeft. "Deze overwinning is meer dan een overwinning voor mij. Het was een hele lastig periode waarbij het fietsen op de tweede plaats kwam. Er is veel gebeurd. Natuurlijk met het ongeluk, maar ook in mijn privéleven. We zijn hard blijven werken. Om dan terug te winnen is heel erg fijn. De ploeg is de afgelopen tijd volle bak achter mij blijven staan en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat heeft mij heel erg geholpen.”

Nieuws
  • Cor Vos