🎥 Meeus wint massasprint in Tour de Wallonie nadat peloton verkeerd wordt gestuurd

Jordi Meeus heeft de incidentrijke eerste etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. 

Meeus

Jordi Meeus (Red Bull - BORA - hansgrohe) heeft de openingsetappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Na een geaccidenteerde rit klopte hij Madis Mihkels (Intermarché-Wanty) en Paul Penhoët (Groupama-FDJ) in een massasprint.

In de aanloop naar de massasprint was het één en al chaos. Een groot deel van het peloton werd op anderhalve kilometer van de finish in Fleurus verkeerd gestuurd, omdat een tv-moto de verkeerde weg insloeg. Jasper De Buyst en Carlos Canal kwamen hierdoor ten val.

(Lees verder onder de beelden)

Het is de tweede zege van het seizoen voor de de 26-jarige Belg, die vorig jaar won op de Champs-Élysées. "Ik heb een goede hoogtestage van een drietal weken in Livigno achter de rug", zei hij Meeus afloop aan Het Nieuwsblad.

"Ik kon er voornamelijk mijn algemene vorm opkrikken. Bijna alles ging zoals gepland. We hebben alleen een paar keer moeten schuiven met trainingsblokken door het mindere weer."

Meeus hoopt een selectie voor het EK wielrennen in Hasselt. "In België is het niet makkelijk om in een nationale selectie te geraken, maar het zou heel mooi zijn om in Limburg aan een kampioenschap te kunnen deelnemen.”

Nieuws
  • Eurosport