Jakobsen wint weer in Wallonië: 'Sénéchal? We houden als het ware van elkaar'

Fabio Jakobsen heeft een tweede ritzege geboekt in de Tour de Wallonie. De Nederlander bedankte na afloop één man in het bijzonder: ploegmaat Florian Sénéchal.

Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

In de Ronde van Polen vorig jaar was het Sénéchal die als eerste hulp bood aan de zwaar gevallen Jakobsen. De Fransman zorgde er in een eerste reflex voor dat Jakobsen niet stikte in zijn eigen bloed. Hij redde het leven van zijn ploegmaat. Een klein jaar staan de zaken er heel anders voor dan tijdens die horrordag in Polen, want Jakobsen boekte met hulp van Sénéchal een tweede ritzege in de Tour de Wallonie. Met machtsvertoon wist Jakobsen Matteo Fabbro en Milan Menten naar plek twee en drie te verwijzen. De eindzege ging naar Quinn Simmons.

Na afloop was Jakobsen nederig richting zijn teamgenoten. "Ik bedank mijn ploegmaten voor hun perfecte lead-out." Sénéchal kon rekenen op een extra bedankje. "Ik krijg er kippenvel van. Hij heeft mijn leven gered en helpt me nu aan een zege. We houden als het ware van elkaar. Of deze overwinning mooier is dan de vorige? Even mooi. Dit was een lastig parkoers. Ik heb afgezien, net als gisteren. Toen was ik niet goed genoeg, vandaag had ik wel de benen." Het volgende doel van de sprinter is normaalgesproken de Vuelta a España. "En daar wil ik ook winnen", waarschuwde hij de concurrentie alvast.

Nieuws
  • Cor Vos