Kristoff naar Wanty: 'Ik wil mijn plaats tussen de beste renners ter wereld opnieuw innemen'

Alexander Kristoff zal volgend seizoen het tenue dragen van Intermarché Wanty Gobert Matériaux. Ook zijn vriend Sven Erik Bystrøm maakt de overstap naar de Belgische ploeg.

Kristoff
  • Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Kristoff: "Deze nieuwe impuls kan ik wel gebruiken, want dit seizoen verliep niet zoals ik voor ogen had. Door coronarestricties die me beperken op trainingskamp te gaan of door de klassiekers te rijden met ziekte en een mindere vorm. Ik voel dat het nu weer de goede kant opgaat. Ik wil mijn plaats tussen de beste renners ter wereld opnieuw innemen en in de klassiekers weer zoals voorheen presteren. Ik kijk er naar uit een mooie toekomst tegemoet te gaan met Intermarché-Wanty-Gobert."

“Komende winter zal aanvoelen zoals een eerste dag op school”, gaat de sprinter annex klassiekerrenner verder. “Het ontmoeten van nieuwe ploegmaten, nieuwe stafleden en het testen van nieuw materiaal maakt het heel spannend en zorgt voor een teruggekeerd enthousiasme. Doorheen mijn carrière bleef ik vaak trouw aan een team, maar ik voelde dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was. De structuur van Intermarché-Wanty-Gobert heeft me echt verleid. Ik zal voor het eerst in een team terecht komen waarbij de klassiekers echt prioriteit hebben."

Nieuws
  • Cor Vos