DSM-ploegleider Michiel Elijzen verlaat professionele wielersport

Na tien jaar als ploegleider actief geweest te zijn, gaat DSM-coach Michiel Elijzen iets nieuws doen, buiten de professionele wielersport. Hij blijft tot eind dit jaar nog actief voor zijn huidige werkgever.

DSM-ploegleider Michiel Elijzen verlaat professionele wielersport
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Nadat hij in 2010 stopte als professioneel wielrenner was Elijzen ploegleider bij onder meer Omega Pharma - Lotto, Belkin, SEG en Veranda's Willems - Crelan. Begin 2019 sloot hij zich aan bij het huidige team DSM.

"Ik ben tien jaar lang en bij verschillende professionele teams coach geweest", vertelt Elijzen op de website van Team DSM. "Ik heb veel geleerd, maar ik voel dat dit het moment is om verder te gaan en ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Het was natuurlijk een moeilijke beslissing, maar een weloverwogen beslissing die voor mij in deze fase van mijn carrière goed voelt. Ik ben het team dankbaar voor drie geweldige jaren; Ik heb echt genoten van mijn tijd hier."

"Ik kwam hier met ambities om een betere coach te worden en ik kan vol vertrouwen bevestigen dat ik dat doel heb bereikt met de steun van het team. Ik heb hier een aantal ongelooflijke momenten gehad met de renners en de staf die ik voor altijd zal koesteren", gaat hij verder. "Ik kijk echt uit naar de volgende fase van mijn leven. Het vak van coachen heeft me altijd al aangesproken en is nog steeds een grote motivator, dus waarschijnlijk zal ik me in die richting blijven ontwikkelen, maar buiten het profwielrennen."

"We zijn dankbaar voor alles wat Michiel voor ons heeft gedaan tijdens zijn tijd in het team en we zijn blij voor hem nu hij aan het volgende hoofdstuk van zijn carrière begint", vult hoofdploegleider Rudi Kemna aan. "Hij is een ongelooflijke collega met een gepassioneerde, gemakkelijke persoonlijkheid die bijdraagt aan de sfeer van de groep. Hij voegt waarde toe aan ons werk met rijders op en naast de fiets en daagt iedereen om hem heen uit om het beste uit zichzelf te halen. We zijn ervan overtuigd dat hij zal slagen in wat er daarna komt. Hij zal altijd een vriend van het team blijven en we wensen hem het allerbeste met zijn toekomst."

Nieuws
  • Cor Vos