Opvallend: Lampaert volgde geboorte zoontje langs de kant van de weg via FaceTime

Yves Lampaert stapte uit de Ronde van Denemarken om bij zijn net geboren zoontje en vriendin te kunnen zijn. De geboorte zelf maakte hij echter mee op een niet zo alledaagse manier.

Lampaert
  • Yves Lampaert Yves Lampaert

Lampaert werd in de eerste etappe van de Ronde van Denemarken nog elfde en met een tijdrit op het programma maakte de Belgisch kampioen tegen de klok een goede kans op de eindzege. Woensdag besloot hij de ronde desondanks te verlaten om de geboorte van zijn zoon Aloïs mee te kunnen maken. Tegen Radio 2 West-Vlaanderen deed hij een dag later zijn verhaal. "Ik heb me gehaast, maar uiteindelijk was ik toch een dikke zeven uur te laat. Ik moest nog een goede 950 kilometer naar huis rijden, dus ik wist dat ik het niet zou gaan halen."

Pas op 20 augustus was de geboorte van het kindje uitgerekend, waardoor het aannemelijk was dat Lampaert de Ronde van Denemarken gewoon zou kunnen rijden. Hoewel Lampaert niet lijfelijk aanwezig was, kon hij de geboorte toch volgen. "Ik heb me aan de kant van de weg gezet en heb het live gevolgd via FaceTime. Dat was wel speciaal. Toen ik wist dat alles vlot verlopen was, kon ik rustig verder rijden naar het ziekenhuis in Tielt. Mijn vriendin Astrid werd bijgestaan door mijn en haar zus. Ik ben opgelucht dat het allemaal zo vlot verlopen is."