Wie is Vuelta-revelatie Michael Storer?

Voor Team DSM was het seizoen 2021 er lange tijd eentje om snel te vergeten, maar onder aanvoering van de Australiër Michael Storer boekt de ploeg sinds ruim een maand de nodige successen. Maak kennis met de klimmer die al twee etappes in deze Vuelta a España won.

Storer

Groot talent

Geheel onverwachts komen de prestaties van de 24-jarige Michael Storer niet. Op het moment dat hij in 2018 prof wordt, geldt hij namelijk als een zeer groot talent. Een jaar eerder werd hij bijvoorbeeld al negende in de Tour de l’Avenir en eindigde hij op negentienjarige leeftijd vijftiende in de Tour Down Under. In 2016 werd Storer zelfs zevende in de Tour de l'Avenir, oftewel de Tour de France voor beloften.

Theo Bos

Voor de Giro d’Italia van dit jaar tipte Theo Bos in de podcast In het Wiel Michael Storer als grote revelatie. In Italië kwam het er nog niet uit, maar met terugwerkende kracht heeft Bos gelijk gekregen. “Hij ziet er niet echt uit als een klimmer, maar kan blijkbaar heel goed klimmen is me verteld.”

“Dit voorjaar had hij de beste twintig minuten waarden gereden in de geschiedenis van de ploeg. Dus betere watts per kilogram dan Tom Dumoulin of Wilco Kelderman. Hij kan een serieus houtje trappen, maar het is een beetje een zonderling. Hij heeft soms moeite om een teamplayer te zijn, maar hij heeft wel de PK’s om een goede wielrenner te zijn.”

Sittard

Kunnen we de etappezeges van Michael Storer nog een beetje vernederlandsen? Zoals de Vlamingen dat soms zo goed kunnen. Ja, zeker. Storer is namelijk woonachtig in Sittard, waar Team DSM het Keep Challenging Center geopend heeft. Kortom, de thuisbasis van de ploeg.

Na zijn tweede dagzege

Ronde van Romandië

Misschien is het door zijn ritzeges in Spanje inmiddels veranderd, maar de favoriete race van Michael Storer is toch enigszins verrassend de Ronde van Romandië. Hij reed de ronde door Zwitserland tweemaal. In 2019 noteerde hij zijn beste prestatie. Hij werd 55ste.

Hobby’s

Naast wielrennen houdt Storer ervan om te lezen, te hiken en om Netflix te kijken. Zijn favoriete serie is La Casa de Papel.

Shampoo-incident

Voor deze Vuelta a España was Storer vooral bekend omdat hij vorig jaar werd weggestuurd van trainingskamp, nadat hij een flesje shampoo was gaan kopen en daarmee uit de bubbel van de ploeg stapte. Een beslissing waar Storer volgens de ploeg alle begrip voor had op dat moment.

Groupama-FDJ

Nu Storer eindelijk is doorgebroken zou je zeggen dat Team DSM de komende jaren goed zit wat betreft de klimmers, maar niets in minder waar. Storer vertrekt volgend seizoen namelijk naar Groupama-FDJ. Hij signeerde een verbintenis van twee jaar bij de Franse WorldTour-ploeg, waar hij David Gaudu en Thibaut Pinot gaat bijstaan en ook zijn eigen kansen zal krijgen.