'Aankomst op Alpe d'Huez in Tour 2022' (en meer geruchten over parkoers)

Het zijn (bijna) allemaal geruchten, maar dit is wat we tot nu toe weten over het parkoers van de Tour van volgend jaar...

alpe d'huez

Wat al vast staat, is dat de Tour in 2022 dan eindelijk toch van start gaat in Kopenhagen, al op vrijdagavond (1 juli) met een tijdrit van 13 kilometer. Daarna volgen nog twee dagen in Denemarken, gevolgd door een verplaatsings-/rustdag op maandag - de Tour de France van 2022 zal dus drie rustdagen kennen.

Vanaf dat moment is het gedaan met de duidelijkheid en is het voor echte zekerheid wachten tot de presentatie van het parkoers op 14 oktober. Maarrrrrr... er zijn natuurlijk wel heel veel geruchten. We zetten ze even kort op een rijtje.

Allereerst zou er een passage door Zwitserland komen met Lausanne als aankomstplaats en Aigle, waar het hoofdkantoor van de UCI staat, als startplaats. De etappe die start in Aigle heeft mogelijk een aankomst bergop in Châtel, een frans wintersportoord in de Jura (een klim van zo'n 8 kilometer à 8 procent).

Via een etappe van Briancon naar Barcelonette (Col d'Izoard, Col de Vars?) trekt het peloton de Alpen dan weer uit. Maar het zou er volgens de Franse krant Le Dauphine weer terugkeren. Volgens de krant is er op de voorlaatste dag van de Tour namelijk een aankomst op 'De Nederlandse Berg', de Alpe d'Huez.

Het zou voor het eerst sinds 2018 zijn dat de Tour de mythische aankomst weer aandoet. Toen won Geraint Thomas er voor Tom Dumoulin. Hieronder zie je de geruchten in een tabelletje van het Twitter-account La Flamme Rouge.