Evenepoel na opmerking Gilbert over wachten na verkeerd rijden: 'We zijn geen nieuwelingen' 

De jonge Belg versus de oude Belg. Aan wiens kant sta jij? Lees hieronder wat ze te zeggen hadden na een tumultueuze Brussles Cycling Classics afgelopen weekend.

remco evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

In de Brussels Cycling Classic toonde Remco Evenepoel nog maar eens aan in wat voor bloedvorm hij verkeert - hij won recent ook al de Druivenkoers en de Ronde van Denemarken. Maar hij had op en rond z'n geboortegrond ook voordeel van z'n parkoerskennis.

De jonge Belg reed samen met Aimé de Gendt van Intermnarché-Wanty-Gobert niet verkeerd bij een splitsing, waar de vijf andere koplopers dat wel deden. In het artikel hieronder zie je daar beelden van.

Ervaren rot Philippe Gilbert was een van de vijf renners die verkeerd reed en daardoor kon fluiten naar de zege. Hij vond na afloop dat Evenepoel en De Gendt wel wat anders hadden kunnen handelen - ze reden vol door met z'n tweeën. "Ik had zelf niet vertraagd, maar zou ook niet fors hebben doorgereden."

Evenepoel is het duidelijk niet eens met die opmerking van Gilbert. "In volle finale kan je niet wachten. Doe je dat, komt het peloton ook dichter hè. En wordt het misschien toch een massasprint. Trouwens, in de ploegbespreking wordt het parkoers besproken, het staat ook op je gps. We zijn profs, geen nieuwelingen aan wie alles moet worden gezegd. Je moet het parkoers kennen, simpel", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

De latere winnaar twijfelde zelf ook heel even. "Ik dacht: hebben ze de omloop in laatste instantie veranderd? Maar ik zag dat er rechts auto’s stonden, dus wist ik dat ze verkeerd waren. Het was jammer voor de wedstrijd, maar daar kan ik niets aan doen. Nogmaals: een renner moet de weg kennen. Ik had uiteraard liever dat dit niet was gebeurd."