Taco van der Hoorn slaat in de Benelux Tour weer toe uit de vlucht van de dag

Taco van der Hoorn heeft de derde rit in de Benelux Tour gewonnen. De Nederlander sloeg weer toe vanuit een op voorhand kansloos lijkende kopgroep.

Hoorn
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Na de tijdrit waar Stefan Bissegger uitpakte, was het in rit drie weer aan de sprinters. De wind was niet sterk genoeg voor waaiers, waardoor het voor de hand lag dat het in een zuivere massasprint zou gaan eindigen. Toch ontstond er een ijzersterke kopgroep met Luke Durbridge, Taco van der Hoorn, Mathias Norsgaard, Samuele Battistella en Thimo Willems. Nooit kregen zij een voorsprong van meer dan drie minuten, maar de paardenkracht vooraan zorgden ervoor dat het toch spannend werd. Eerst zat ook Arjen Livyns daar bij, maar de Belg besloot om zich terug te laten zakken.

Hoewel ploegen als Deceuninck-Quick Step, Team Jumbo-Visma, Bahrain-Victorious en Alpecin-Fenix volle bak reden in het peloton, had het vijftal vooraan nog een voorsprong van meer dan een minuut met tien kilometer te gaan. Op drie kilometer van de meet viel Battistella aan, maar door de aanval van de Italiaan raakte de samenwerking vooraan enigszins weg. Omdat Durbridge ook voor zijn klassement reed, nam hij de kop weer in de kopgroep.

Door de bochtige slotfase werd er weinig van de voorsprong afgereden. Die gevaarlijke finale leidde tot een groot slachtoffer, want Wilco Kelderman kwam hard ten val en leek serieus gehavend. Met één kilometer te gaan begon de kopgroep te pokeren, terwijl het een zekerheid leek dat ze het zouden redden. Uiteindelijk bleken ze genoeg over te hebben, waarna de sprint met vijf op een soort Roy van den Berg-verzet gewonnen werd door Van der Hoorn, die zodoende weer een op voorhand kansloze vlucht tot een goed einde weet te brengen.

Nieuws
  • Cor Vos