Column | Wie heeft Casa de Papel nodig als je Movistar hebt?

Onze redacteur heeft geen serie over een lullige bankoverval meer nodig als je ook Team Movistar hebt...

miguel angel lopez
  • Movistar Team Movistar Team

3 september kwam het eerste deel van het nieuwe en tevens laatste seizoen van de hitserie La Casa de Papel op Netflix. De acteurs achter de codenamen 'Tokio', 'Denver', 'Stockholm' en natuurlijk 'El Profesor' zullen er niet blij mee zijn dat hun bankovervalletje sinds gisteren compleet in de schaduw staat van de clusterfuck die we kennen onder de naam Team Movistar.

Bij de vrouwen is er niks aan de hand, daar rijdt codenaam 'Vleuten' alles en iedereen gewoon de vernieling in, maar bij de mannen... Ach, de mannen van Movistar, je zou er een soap over kunnen maken. O wacht, die is er!

Op Netflix is La Casa de Papel niet de enige Spaanstalige serie. Onder de naam El Dia Menos Pensado krijgen we al twee seizoenen lang een heerlijk kijkje in de rommelkeuken van de Spaanse ploeg. In seizoen drie zal de rommel in die keuken er bepaald niet minder op worden - understatement.

Het AD schrijft over het eerste deel van het laatste seizoen van La Casa de Papel dat 'het slotseizoen de totale vernietiging is'. Dat zinnetje kunnen ze bij het AD zo copy/pasten in de recensie die ter zijner tijd zal verschijnen over het seizoen van de Netflix-docu over Movistar waarin de Vuelta van 2021 de revue passeert.

Het team dat al jaren lijkt te kampen met een leiderschapsprobleem (geen El Profesor in de serie over Movistar...) implodeerde gisteren in de Vuelta zo ongeveer toen Miguel Angel Lopez, codenaam 'Bogota', opeens woedend van z'n fiets stapte en weigerde om verder te fietsen. Hij voelde zich gevangen in de koerstactiek van Movistar en had er geen zin meer in.

Ik gebruikte in het vorige zinnetje het woord koerstactiek, maar dat woord draait zich om op z'n grafsteen als het merkt dat het met Movistar geassocieerd worden. Ze doen er maar wat. Al jaren. En zelfs dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Het woord dat het koersgedrag van Movistar beschrijft, moet nog bedacht worden. Welke woordkunstenaar voelt zich geroepen en bedenkt een mooie term?

Tot we daar uit zijn, lijkt dit me een passende beschrijving: wie heeft die lullige overvalletjes uit La Casa de Papel nodig zolang er Team Movistar er is?