Almeida verslaat Mollema in eerste etappe Ronde van Luxemburg

Helaas net geen zege voor Bauke Mollema. Hij wordt in de eerste rit van de Ronde van Luxemburg verslagen door Joao Almeida.

Almeida
  • João Almeida João Almeida

De Ronde van Luxemburg kan uitpakken met een geweldige startlijst. Zo staan onder anderen Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Marc Hirschi en Caleb Ewan aan de start. De Ronde van Luxemburg werd tot 2020 in juni verreden, maar omdat het nu net voor het wereldkampioenschap wordt georganiseerd, geldt het als laatste test voor de grote doelen in de rest van het seizoen.

Het was Jack Bauer die het van de vroege vluchters het langst volhield, maar de Nieuw-Zeelander werd op 2,5 kilometer van de meet ingerekend. De finish lag net na een redelijk zwaar klimmetje, waar Ben O'Connor als eerste een speldenprik uitdeelde. Deceuninck-Quick Step nam het heft vervolgens in handen, maar David Gaudu wilde de Belgische ploeg nog ontregelen met een aanval. De Fransman kwam echter niet ver.

Een select groepje zou uiteindelijk voor de dagzege strijden. In de sprint was het Almeida die zijn vijfde overwinning van het seizoen boekte. De Portugees hield een aantal zeer sterke renners voor zich, waaronder Bauke Mollema, die tweede werd, Marc Hirschi, Clément Champoussin, Nairo Quintana en David Gaudu.

Nieuws
  • Cor Vos