Bondscoach Sven Vanthourenhout: 'Remco zit veel beter in zijn vel dan tijdens de Spelen'

De Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout zit boordevol vertrouwen richting de WK-tijdrit. Hij denkt dat zowel Remco Evenepoel als Wout van Aert goud kan pakken op de tijdrit.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Wout van Aert Wout van Aert

"Ze zijn beiden medaillerijp", vertelde Vanthourenhout tegen WielerFlits. "Maar tezelfdertijd moeten we de ambities ook een klein beetje temperen. Dat hebben we op de Olympische Spelen nog gezien. We zouden makkelijk een of twee medailles pakken, maar uiteindelijk zijn we in de verste verte niet in de buurt gekomen. Op dit WK-parkoers vind ik Ganna en Küng nog een streepje voor hebben."

Terugkijkend vertelt Vanthourenhout waarom Van Aert op de olympische tijdrit niet op niveau was. "Wout was te ontspannen in Tokio. Ik heb hem zelfs liever iets chagrijniger. Zijn Tour de France was geslaagd, hij had zilver gepakt in een mentaal en fysiek slopende wegrit, de druk was er even af, terwijl het voor de pure tijdrijders allemaal nog moest gebeuren. Dat is hier toch anders. Zondag start iedereen met het mes tussen de tanden. Ook Van Aert."

Met een bronzen medaille op het EK liet ook Evenepoel zien dat hij de benen heeft om mee te doen om de wereldtitel. Dat denkt Vanthourenhout ook. "Op het EK in Trento merkte ik al dat hij veel beter in zijn vel zat dan tijdens de Spelen. Hij was er ook in orde tijdens zowel de tijd- als wegrit en hij zal daarop verdergaan. Hij heeft een zekere stabiliteit gevonden, zowel op als naast de fiets. Noem Tokio een wake up-call. Achteraf zijn er zaken geëvalueerd, zowel met ons als met zijn ploeg. Dat heeft hem zeker geholpen in dat proces."

WK
  • Cor Vos