Tom Dumoulin: 'Ganna is echt een buffel, een prototype tijdrijder van vroeger'

Tom Dumoulin kon door zijn polsbreuk niet meedoen aan de WK tijdrit. Hij was wel aanwezig als analist van de NOS.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Na de tweestrijd tussen Wout van Aert en Filippo Ganna deed hij zijn verhaal bij de NOS. "Heel België zal het geen mooie winnaar vinden, haha. Ik was als ploegmaat ook aan het juichen voor Wout, maar objectief gezien is Ganna een mooie winnaar. Hij is heel aerodynamisch en zal ook veel vermogen wegtrappen aangezien hij zo groot is. Hij is echt een buffel, een prototype tijdrijder van vroeger. Hij is loeisterk."

Van Aert toonde zich niet heel tevreden met zijn zilveren plak. Een gevoel dat Dumoulin herkende. "Als het landt dan zal hij over een uur strontchagrijnig zijn, denk ik. Het is een titanenstrijd en ik denk dat Wout dat ook zo heeft gevoeld. Je eerste reactie is vaak niet van diepe teleurstelling, maar dat komt pas achteraf. Al zal Wout snel de knop omzetten voor de wegrit. Hij is de alleskunner in vorm in zijn eigen België. Ik zou maar één man in de gaten houden. Ja, dat gaat een serieus probleem zijn voor 'm."

Tijdens de Benelux Tour

Dumoulin ging ook nog in op zijn eigen toekomst. Dit jaar zal hij door zijn polsbreuk niet meer in actie komen, maar volgend jaar hoopt hij weer te kunnen strijden om de zege. "Ik heb nog geen idee hoe volgend jaar gaat zijn. Ik heb wel een beeld dat ik niet ga kiezen om kleinere koersen te rijden of me alleen te focussen op tijdrijden. Daar word ik niet gelukkig van, maar wel van het maximale uit mezelf halen. Voor een grote ronde gaan of voor klassementen in een ronde van een week. Dat ligt me en vind ik leuk om te doen."

Hoewel Dumoulin zelf graag had meegedaan aan de tijdrit vond hij het ook leuk om de wielersport weer eens van een andere kant te zien. "Dat wakkert de liefde voor de koers aan. Dat was ook zo bij de Gold Race dit jaar. Dat was een van de sleutelmomenten in het terugkomen als wielrenner. Dat was superleuk om te ervaren hoe bijzonder het is om bij zo'n gaaf evenement te zijn waar je normaal zelf voor de prijzen strijdt."

Nieuws
  • Cor Vos