De reacties vooraf van topfavorieten Ewan, Pidcock, Van der Poel, Van Aert en Sagan

Het WK is onderweg. De koppies vooraf waren gespannen doch gefocust. We bundelen de reacties van enkele topfavorieten.

Aert
  • Peter Sagan Peter Sagan
  • Caleb Ewan Caleb Ewan
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

De grote favoriet is zonder meer Wout van Aert. Vooraf vertelde de Belg goed te hebben geslapen en zin te hebben in de koers. Over de tactiek zei hij het volgende: "Ik durf tegen iedereen te sprinten, maar Caleb Ewan kan een grote uitdager worden. Ik hoop dat hij niet kan overleven op dit lastige parkoers en niet aan sprinten toekomt. Dat zou inderdaad een lastige klant worden. Ook met Mathieu durf ik naar de meet, maar dan weet ik gewoon dat ik al niet half gewonnen heb. Hij heeft me verslagen, maar mijn sprint is mijn wapen."

Ondanks rugproblemen vertelde Van der Poel tevreden te zijn over zijn conditie. "Ik heb het gedaan met de tijd die ik had en ben tevreden. Ik zal misschien anders moeten koersen dan hoe ik het normaal zou doen, maar ik hoop dat ik de benen heb om onderweg iets te doen. Ik wil ook een harde koers, want ik heb de voorbije weken nog een stap gezet."

Dan is daar Caleb Ewan. De grote vraag is of hij het lastige Flandrien-circuit weet te overleven. "Het wordt iets anders dan Milaan-San Remo, maar ik houd van een circuit en deze finish ligt me. Ik voel me vrij goed, maar het wordt echt hard. Veel renners zullen geen sprint willen."

Tom Pidcock is van start gegaan als underdog, want de Brit reed geen hele sterke Vuelta a España. Toch is hij altijd een gevaarlijke klant, zeker omdat hij in de Brabantse Pijl eerder dit seizoen Wout van Aert er met overmacht oplegde in de sprint. "Een XL-versie van de Brabantse Pijl? Ja, toch wel. Mijn conditie is vrij goed, denk ik. En met dit publiek zal je je benen niet te veel voelen. Ik ben erg opgewonden om te koersen."

Dan is daar nog de drievoudig-wereldkampioen Peter Sagan, die sinds de opmars van Van Aert, Van der Poel en Pidcock niet meer standaard de onbetwiste topfavoriet is. "Geduldig zijn is het toverwoord. Het is zaak om constant voorin te koersen en zo de controle te houden. Het zal een dynamische en attractieve koers worden."

WK
  • Cor Vos