HomeNieuwsDeignan wint eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen na indrukwekkende solo

Deignan wint eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen na indrukwekkende solo

Lizzie Deignan heeft op heroïsche wijze, met een solo van 82 kilometer, de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen. De Britse van Trek-Segafredo koos al op de eerste strook het ruime sop. Achter haar ontstond een grote groep achtervolgsters, die niet bij machte waren om het gat te dichten.

De eerste editie van Parijs-Roubaix voor dames kenmerkte zich door stroken vol met blubber. Kanshebsters als Jolien D’hoore en Lotte Kopecky gleden onderuit en kwamen niet meer in het verhaal voor. Datzelfde gold ook voor Annemiek van Vleuten, die al vroeg in de koers werd teruggeworpen door materiaalpech.

Voor Deignan maakte dat allemaal niet zoveel uit. Al op de eerste strook van de dag pakte de Britse een voorsprong, die ze in het vervolg alleen maar uitbreidde. Achter haar kwam de organisatie nooit echt van de grond. Dat kwam ook vooral omdat het in het peloton chaos was, met name op de kasseien van Mons-en-Pévèle. Uiteindelijk ontstond er een groep van zo'n 20 rensters, waarin Jumbo-Visma en SD-Worx met meerdere pionnen aanwezig waren.

Trek-Segafredo, de ploeg van Deignan, was met onder meer Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini ook goed aanwezig. Zij stopten met verve af en Deignan behield nog altijd een voorsprong van zo'n 2 minuten.

Marianne Vos

Op de kasseien van Camphin-en-Pévèle ontbond Marianne Vos haar duivels. Alleen Longo Borghini kon enigszins reageren. Daarachter ging Ellen van Dijk hard onderuit en in haar val nam ze onder meer Christine Majerus mee. De rest van de groep werd opgehouden en kwam niet meer in het stuk voor.

Op het Carrefour de l’Arbre liet een ontketende Marianne Vos zien met een fenomenale bochtentechniek zien dat ze niet voor niets zevenvoudig wereldkampioene veldrijden is. Binnen no-time halveerde ze het gat naar Deignan, maar de voorsprong van de Britse bleek te groot om het gat te dichten. Achter Vos wist Longo Borghini ook goed stand te houden.

Op de voorlaatste strook, die van Hem, plooide Vos zich nog een keer en zocht ze elk stukje asfalt op dat ze kon vinden, maar ondanks al het gesleur wist ze het gat op Deignan niet te dichten. En dus kwam de Britse na een prachtig en nu al legendarisch huzarenstukje alleen aan op de legendarische wielerbaan van Roubaix. Vos volgde op ruim een minuut. Iets daarachter werd Longo Borghini derde.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...