De liefhebber Mark Cavendish: in wielertenue langs de kant bij de Women's Tour of Britain

Prachtige beelden van gewoon een wielerliefhebber die toevallig ook prof is!

mark cavendish

Voor Mark Cavendish is wielrennen véél meer dan z'n werk. De Brit ademt koers. Hij schijnt een wandelende encyclopedie te zijn als het gaat om wielerfeitjes van vroeger. En sinds hij op Instagram z'n bewondering deelde voor Marianne Vos weten we ook dat hij het vrouwenwielrennen een zeer warm hart toedraagt.

Dat bleek ook maar weer eens in de Women's Tour of Britain waar Demi Vollering en Lorena Wiebes op dit moment sterk rijden. Bij de etappe van gisteren stond er opeens een renner in QuickStep-tenue met regenboogmouwtjes langs de kant van de weg te applaudisseren voor het passerende peloton.

Dat was niemand minder dan Mark Cavendish die z'n trainingsrit had onderbroken om even z'n eer te bewijzen aan z'n vrouwelijke collega's. Fiets tegen de vangrail, zelf in de berm als een 'normale' wielerfan. Mooi hoor!

Fiets parkeren en koers kijken!
Wereldkampioene Balsamo rijdt langs supporter Mark Cavendish.

Mark Cavendish won recent nog de Münsterland Sparkasse Giro in Duitsland. Z'n wegseizoen 2021 zit er daarmee op - en dat was met vier ritzeges in de Tour een enorm succes. Hij koerst ook komend seizoen nog in dienst van de ploeg van Patrick Lefevere.