Cavendish en Van Aert delen hun bewondering voor Marianne Vos op sociale media: 'Dit móét groot nieuws zijn!' 

Prachtige woorden van Mark Cavendish over Marianne Vos!

marianne vos
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Mark Cavendish steelt dit seizoen niet alleen onze harten op de fiets, maar zeker ook ernaast. De Brit won drie etappes deze Tour en rijdt in het groen, maar bezorgde ons ook al kippenvel door zeer geëmotioneerd te raken van een videoboodschap van Fabio Jakobsen, over wie hij eerder ook al mooie woorden sprak.

In de Tour had hij tijdens de etappe over de Ventoux de tegenwoordigheid van geest om bij het monument voor Tom Simpson op de Kale Berg z'n landgenoot te eren door even z'n helm af te nemen. Maar hij heeft dus ook oog voor zaken die buiten de Tourbubbel gebeuren.

Het was hem namelijk niet ontgaan dat Marianne Vos gisteren in de Giro Donne haar dertigste etappezege boekte. Net wat minder dan Cav in de Tour, maar eigenlijk indrukwekkender omdat de Giro Donne natuurlijk geen drie weken duurt en er dus minder etappes zijn.

Daar zal Cavendish het mee eens zijn, want hij stak op Instagram uitgebreid de loftrompet over Vos. "Dit móét groot nieuws zijn! Tot we volgend jaar eindelijk een Tour de France voor vrouwen hebben, is de Giro Donne de grootste etappekoers voor onze vrouwelijke collega's en Marianne Vos won daarin zojuist haar dertigste etappe! Ze is zo'n grote inspiratie voor me geweest, op zoveel niveau's. Absoluut de grootste aller tijden!"

Ook Wout van Aert is onder indruk van Vos, want hij deelde de post van Mark Cavendish in de stories van z'n Instagram.