Bobbie Traksel kritisch: 'Evenepoel wordt groot weggezet, maar dan moet hij toch ook iets groots gaan winnen?'

Remco Evenepoel won dit jaar acht koersen, maar geen van de races was op WorldTour-niveau. Eurosport-commentator Bobbie Traksel vindt dat de wielerwereld de Belg voorlopig groter maakt dan hij is.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Vorige week hebben we de kranten niet gehaald", doelt Traksel in de podcast Kop over Kop op de kritiek die hij leverde aan Evenepoel in de zaak met Wout van Aert. "Dan proberen we het gewoon nog een keer, haha. Evenepoel wint alleen B-koersen. Hij is 22 jaar en is een groot coureur, maar hij heeft nog geen echt grote koers gewonnen. Clásica San Sebastián is hartstikke mooi, fantastisch. De grootste koers die hij heeft gewonnen, maar uiteindelijk is dat een nabrander van de Tour de France, hè."

De manier waarop Evenepoel wint, maakt dan weer wel indruk op Traksel. "Als hij wint dan doet hij dat subliem en daarom wordt hij tot kopman gebombardeerd in Lombardije. Maar vervolgens moet hij lossen... Lombardije van vorig jaar? Ja, maar die wint hij ook niet. Daar gaat het om in wielrennen. De Ronde van Polen is hartstikke mooi, maar niet voor Evenepoel."

Als collega Jeroen Vanbelleghem vertelt dat het op de leeftijd van Evenepoel hartstikke mooi is om de Ronde van Polen te winnen, reageert Traksel afwijzend. "Hoe oud is Pogacar? Evenepoel wordt heel groot weggezet, maar dan moet hij toch ook eens een grote koers gaan winnen? Het klopt dat het ook zo anders kan zijn, want je bent zo groot als de grootste en laatste koers die je gewonnen hebt."

Nieuws
  • Cor Vos