Parkoers Tour de France Femmes: start in Parijs, gravelen en veel Vogezen

Annemiek van Vleuten weet wat ze moet doen om de eerste échte Tour de France voor vrouwen te winnen. Hieronder lees je hoe de route is.

annemiek van vleuten

Het cliché 'Parijs is nog ver' kan in de kast blijven voor de allereerste Tour de France Femmes (powered by Zwift), want tijdens de grote Tourpresentatie werd officieel bekendgemaakt dat de etappekoers van een week juist start in Parijs, op de dag dat de mannen er finishen - de finish van de vrouwen op de Champs is voor die van de mannen.

Na het rondjes rijden in Parijs trekken de vrouwen naar Noordoost-Frankrijk, en blijven daar eigenlijk ook. De tweede etappe kent een hellende aankomst, etappe drie lijkt op het lijf geschreven te zijn van Marianne Vos, in rit vier rijden de vrouwen 20 kilometer over onverharde wegen door de Champagnestreek. Rit vijf is weer wat eenvoudiger en lijkt er eentje voor de sprinters.

Daarna begint langzaamaan het echte klimdeel van de Tour de France Femme met een mooie driedaagse in de Vogezen. Dag één (etappe 6) valt nog mee, maar in de voorlaatste en laatste etappe is het echt klimmen geblazen met bijna alle bekende bergen in de Vogezen op het menu (Grand Ballon, Petit Ballon, Platzerwasel, Ballon d'Aslace en Planche des Belles Filles - met het supersteile stukje op het einde).

Hieronder zie alle etappes met het profiel en nog wat meer achtergrondinformatie. Wij vinden het een mooi parkoers, waar als enige kritiek op de te geven is dat er misschien een tijdrit ontbreekt.

De route - vooral in Noordoost-Frankrijk

Etappe 1

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4

Etappe 5

Etappe 6

Etappe 7

Etappe 8

Het parkoers van de mannen wordt later bekend en daar lees je op onze site uiteraard ook alles over!

Nieuws
  • Cor Vos