Door het stof! We dachten te weten wie de Sporza Spion van het Peloton was maar zaten ernaast (nu denken we 'm écht te weten...)

We moeten even iets rechtzetten...

detective

Mea culpa! We zijn de slechtste Sherlocks ooit! Drie weken geleden dachten we na diepgravende onderzoeksjournalistiek erachter te zijn gekomen wie de Spion van het Peloton van Sporza is - een actief wielrenner die ons zo nu en dan met een stukje op de website van Sporza op de hoogte houdt van het wel en wee in het profpeloton.

Edward Theuns, deduceerden we aan de hand van koersen waarin de Spion van het Peloton actief was en zijn mededeling dat hij na dit seizoen nog voor twee seizoen onder contract lag. Bij dat laatste deel is het waarschijnlijk een beetje misgegaan. We gebruikten daarbij de zeer fijne website ProCyclingStats.com als bron, en daar stond Theuns als enige gegadigde van ons lijstje met een verbintenis tot en met 2023.

Maar er meldde zich onlangs een veel betere Sherlock dan wij in de chat op Facebook: Frank Bollen. En die wist te melden dat de spion de Ruta del Sol reed, terwijl Edward Theuns daar niet aan het vertrek stond. Hij zat daarom aan Jens Debusschere te denken.

Die naam was bij ons ook de (wieler)revue gepasseerd, maar viel af vanwege zijn contractstatus. Laat nu net vorige week bekend zijn geworden dat Debusschere z'n contract tot en met 2023 heeft verlengd bij B&B Hotels. Waarschijnlijk was hij daarvan zelf al op de hoogte, maar was het dus nog niet wereldkundig gemaakt door de ploeg.

Vandaar dat wij nu wel durven te stellen: JENS DEBUSSCHERE IS DE SPION VAN HET PELOTON.

Bedankt Frank, en sorry Edward, Jens en iedereen die we teleurgesteld hebben. We zullen voortaan beter opletten in dit soort belangrijke kwesties!