Gestolen Italiaanse baanfietsen teruggevonden in Roemenië

Goed nieuws voor Filippo Ganna en consorten. De baanfietsen van de Italiaanse ploeg, die tijdens het WK in Roubaix werden gestolen, zijn op eentje na weer terecht. Ze werden gevonden in Vrancea, dat in het oosten van Roemenië ligt. De politie vond niet alleen de fietsen, maar ook mobiele telefoons, drugs en een flinke smak contanten.

Gestolen Italiaanse baanfietsen teruggevonden in Roemenië
  • Filippo Ganna Filippo Ganna

Na het WK werden twee teambussen van de Italianen, waarin de fietsen stonden om naar huis gebracht te worden, leeggeroofd terwijl ze op de parkeerplaats stonden. De waarde van de gestolen fietsen loopt op in de honderdduizenden euro's. Hierbij zaten ook onder meer de goud geverfde fietsen van de achtervolgingsploeg, die afgelopen zomer olympisch kampioen werd. Ter indicatie; de op maat geprinte sturen van Ganna en consorten kosten al rond de 10.000 euro.

Het behoeft dus geen uitleg dat de Italianen de fietsen graag terugwilden en ruim een week later worden ze op hun wenken bediend, na een actie van de Roemeense politie. Die hielden 14 invallen om 'de handel in en het illegale gebruik van drugs te bestrijden en gestolen goederen door leden van een criminele groep te identificeren'. De politie kwam de dieven op het spoor nadat ze probeerden de fietsen te verkopen. In Vrancea, dat in het oosten van het land ligt, werden tijdens de invallen 21 van de 22 gestolen fietsen gevonden. Naast de fietsen werden ook mobiele telefoons, drugs en een flinke som contant geld in beslag genomen.

Volgens de politie ging het om een professionele bende, die precies wist in welke bussen ze moesten zijn, ondanks dat er bewaking van het hotel was. In het kader van de invallen zitten nog altijd vier personen vast, die binnenkort worden voorgeleid.

Nieuws
  • Cor Vos