Redding nabij voor Team Qhubeka? Ploeg in gesprek met drie potentiële hoofdsponsors

Hoop doet leven! Komt het toch nog goed voor de sympathieke Zuid-Afrikaanse ploeg? Hieronder vind je de stand van zaken.

bert-jan lindeman

Team Qhubeka maakt net als vorig jaar zware tijden door. Toen redde de Zwitserse kledingsponsor Assos de ploeg door een tijdje als titelsponsor te fungeren. Nu de deal met het wat schimmige cryptocurrencybedrijf Nexthash een luchtkasteel blijkt, zitten de Zuid-Afrikanen opnieuw in hetzelfde schuitje.

Ploegbaas Doug Ryder moet 15 november de boel voor elkaar hebben, anders komt er een einde aan het team van onder andere Bert-Jan Lindeman en Sjoerd Bax (nieuw in 2022). Maar er is goed nieuws, want subsponsoren Assos (kleding), BMC (fietsen) en Mercedes (auto's) hebben aangegeven dat te willen blijven doen, als er een nieuwe hoofdsponsor komt.

En Wielerflits meldt dat er vergevorderde gesprekken zijn met drie bedrijven. Bij twee van die drie is het volgens bronnen van de concullega's alleen nog maar een kwestie van de ja of nee zeggen. Het zou gaan om drie internationale bedrijven die nog geen geschiedenis in de wielersport hebben.

Eerder ketste een deal met het Canadese Premier Tech af. Dat bedrijf wilde niet meer verder met Astana, maar wilde wel actief blijven in de wielersport. Het leek een match made in heaven, maar de Canadezen gingen uiteindelijk in zee met Israel Start-up Nation.

De betalingsachterstanden waar Team Qhubeka in augustus mee te maken had, zijn volgens verschillende renners helemaal weggewerkt.

Nieuws
  • Cor Vos