Brand vlamt in laatste ronde naar zege in jaarmarktcross Niel: 'Vorig jaar een achtervolging, nu weer'

Een paar dagen na haar indrukwekkende Europese titel wint ze opnieuw!

lucinda brand

Vijf dagen nadat ze op de VAM-berg op indrukwekkende wijze (ze reed zo ongeveer de gehele cross op kop) de Europese toitel voor zich opeiste, pakte Lucinda Brand ook de zege in de jaarmarktcross van Niel (Super Prestige). Het is de vierde overwinning van het seizoen voor Brand.

Brand kende een slechte start door een zadel dat omlaag was geschoten en bijbehorende fietswissel, maar de Zuid-Hollandse rukte al snel op zodat er een driestrijd ontstond tussen Denise Betsema, Annemarie Worst en Brand. Die eerste haakte was Betsema. De Texelse ging twee keer onderuit. Dat gold ook voor Worst op het wasbord - een stukje met kunstmatig aangelegde bultjes die elkaar snel opvolgden.

Dat gebeurde in de laatste ronde, die Worst nog inging met een voorsprong van elf seconden. Maar Brand reed het dicht en ging erop en erover. "De ronde ervoor viel ik ook al aan, maar toen vloog ik uit de bocht en nam Annemarie de aanval over. De ronde erna was ik er weer bij en probeerde ik het meteen weer op die plek. Ik wist dat ik anders niet meer van haar af raakte."

Brand was de gehele cross op achtervolgen aangewezen. "Ik had een waardeloze start, dat lag niet eens aan dat zadel. Daardoor zat ik best wel in het gedrang. Vorig jaar was het al een achtervolging en nu weer, haha. Waarschijnlijk hoort dat bij dit rondje."

De top 10 van de dag

Cyclocross
  • Cor Vos