Nederlander Jan Maas tekent bij Team BikeExchange: 'Een van de beste ploegen ter wereld'

Eindelijk weer een Nederlander volgend jaar in het shirt van Team BikeExhange. Jan Maas signeert een contract bij de Australische ploeg.

Maas

"Het was een mooie verrassing dat ik van deze ploeg deel ga uitmaken, maar ik had vertrouwen omdat ik een goed seizoen achter de rug heb. Ik wist dat er iets moois zou komen. Ik denk dat Team BikeExhange een van de beste ploegen ter wereld is. Gedurende afgelopen seizoen reed ik een paar koersen met mijn toekomstig-ploeggenoten, en ze lijken solide, professioneel en als een familie."

De Brabander staat te boek als een renner die goed omhooggaat. "Ik hou van golvende parkoersen en ik ben zeker ervan dat de ploeg me gaat bijstaan in mijn groei. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe ploeggenoten en alle staf te ontmoeten. Het is een droom die uitkomt."

Maas was in 2018 stagiair bij het huidige Team Jumbo-Visma, maar kreeg nooit de kans om een profcontract te tekenen. Via het continentale Leopard Pro Cycling bleef hij geloven in zijn doel prof te worden. Dit jaar reed Maas een uitstekend jaar met hele stabiele resultaten. Tussen de profs werd hij onder meer twintigste in de Ronde van Luxemburg en ook op het NK was hij prominent aanwezig. Maas finishte in Drenthe als achtste.

Nieuws
  • Cor Vos