doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Jong, bunnyhoppend en uit een echte fietsfamilie: wie is de nieuwste veldritrevelatie Puck Pieterse?

Ze rijdt al het hele seizoen sterk, maar gisteren viel ze extra op in de wereldbeker van Tabor. Hoog tijd om beter kennis te maken met Puck Pieterse! Hieronder lees je wie ze is. (En zie je dat ze naast bunnyhoppen ook de Koningin van de wheelie is in een indrukwekkend filmpje..)
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a61ab3b6b81 img{#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a61ab3b6b81 img{#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a61ab3b6b81 img{#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61a61ab3b6b81 img{#fig-61a61ab3b6b81 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}puck pieterse
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Gisteren was wereldkampioene Lucinda Brand vol lof over Puck Pieterse. En terecht: de 19-jarige veldrijdster deed al bunnyhoppend over de balkjes mee voor de zege in het Tsjechische Tabor. Uiteindelijk werd ze tweede achter Brand. Een voortreffelijke prestatie; alle reden om wat meer over haar te weten te komen.

Want Pieterse is natuurlijk veel meer dan de enige vrouw die (op dit moment) over de balkjes springt bij de cross. Ze is een enorm groot talent! Met haar 19 jaar nóg jonger dan Blanka Vas en op dit moment de beste van een jonge generatie Nederlandse veldrijdsters.

Puck is afkomstig uit Amersfoort en komt uit een echt wielernest. Voor ze in maart 2020 een profcontract bij Alpecin-Fenix tekende en ploeggenoot werd van Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado stonden haar vader Joost en moeder Ella steevast in de wisselzone. De een spoot de oude fiets schoon, de ander gaf een schoon exemplaar aan.

Daarnaast fietst ook haar drie jaar oudere zus Isa. Samen met papa Joost erbij maken ze de nodige tochtjes door het bos. "Iedere woensdag fiets ik samen met mijn vader door het bos van Lage Vuursche", zei Pieterse in in 2019 in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Tussen het fietsen door had ze de tijd om haar VWO af te ronden op het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in woonplaats Amersfoort. Hoe meer successen ze boekte, hoe meer de docenten begrepen waarom ze haar huiswerk soms niet af had, zei ze daarover grappend tegen de Utrechtse Sportkrant.

Diezelfde krant vertelde ze dat Marianne Vos haar grote voorbeeld is. Bij de crossen in Amerika (en vorig seizoen ook natuurlijk) mocht Pieterse al strijden tegen haar grote voorbeeld. En als ze zo doorgaat, zal ze dat blijven doen wanneer Vos weer terugkeert in het veld van haar break. In de verre toekomst gaan we nog veel mooie wedstrijden zien tussen Pieterse, de andere Nederlandse talenten en Blanka Vas!

Mountainbike

Net als ploeggenoten Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado is Puck Pieterse een fervent en getalenteerd mountainbikester. Bij de interviews die ze gaf aan AD/Utrechts Nieuwsblad en de Utrechtse Sportkrant zinspeelde ze (toen al) op een deelname aan de Olympische Spelen in Parijs.

Met reden, want hoewel Pieterse in de cross met vorig jaar een Europese titel bij de beloften (en vorige week een tweede plek), juniorentitels en nu ereplaatsen bij de elite dames nog net wat succesvoller is, rijgt ze ook op de mountainbike de ereplaatsen aaneen.

Bij de wereldbekers van vorig seizoen eindigde ze driemaal als vierde en één keer zevende in de categorie Under 23. OP het EK veroverde ze het zilver in die leeftijdscategorie. Daarnaast is zo ook bijzonder behendig op de mtb, laat ze zien met deze Wheelie XL...

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws