DSM laat Van Wilder naar Deceuninck-Quickstep gaan: 'Naar de rechtbank gaan een no-go'

Ilan Van Wilder rijdt vanaf volgend jaar voor Deceuninck-Quickstep. Het 21-jarige Belgische talent komt van Team DSM, waar hij in onmin leefde met de ploegleiding. Even leek het tot een rechtszaak te komen, maar dat werd afgewend.

DSM laat Van Wilder naar Deceuninck-Quickstep gaan: 'Naar de rechtbank gaan een no-go'
  • Ilan Van Wilder Ilan Van Wilder

Van Wilder had een contract tot eind 2022, maar gaf al eerder te kennen weg te willen bij de ploeg. Van Wilder kreeg niet de beschikking over bepaald fietsmateriaal, terwijl zijn ploeggenoten dat wel kregen. Daarnaast werd hij, zeer tegen zijn zin, niet geselecteerd voor de Vuelta.

En dus wilde de Belg weg. Ploeg en renner stonden recht tegen over elkaar en even leek het tot een rechtszaak te komen. Zover kwam het dan toch niet. "Voor ons was het een no-go dat een renner zou proberen om onder een contract uit te komen door openbare verklaringen af te leggen of een rechtbank in te schakelen", aldus manager van Team DSM, Iwan Spekenbrink. "We zouden hebben geweigerd om een transfer op die manier te vergemakkelijken."

"We staan wel open voor een transfer op een correcte manier en op de juiste basis", gaat Spekenbrink verder. "Het is goed om te zien dat Ilan en zijn zaakwaarnemer de twee teams op een juiste manier een transfer hebben laten plaatsvinden. We wensen Ilan en Deceuninck-Quickstep het allerbeste."

Bij Deceuninck-Quickstep zijn ze blij met de komst van de Belg. "Hij is een renner waarvan we zeker weten dat hij binnen onze gelederen kan groeien en iets voor het team kan betekenen", legt Patrick Lefevere uit. "We denken dat Ilan van toegevoegde waarde gaat zijn voor onze klassementsambities en we zijn blij dat we hem na een aantal goede gesprekken met Team DSM aan boord hebben kunnen halen."

Nieuws
  • Cor Vos