Mark Cavendish houdt gebroken ribben en klaplong over aan zware crash zesdaagse van Gent, gesprekken contractverlenging uitgesteld

Cav laat van zich horen uit het ziekenhuis, en Lefevere legt uit dat de onderhandelingen even gestaakt zijn.

mark cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Afgelopen zondag kwam Mark Cavendish zwaar ten val op de slotdag van de zesdaagse van Gent toen er een grote valpartij ontstond nadat de baan glad was geworden door het aangeven van een bidon op een plek waar dat absoluut niet had gemogen (het hele verhaal en beelden in het artikel hieronder).

De Brit moest naar het ziekenhuis in Gent worden vervoerd en daar constateerden de artsen dat hij twee ribben heeft gebroken en een klaplong opliep. Maar Cav is alweer goedgemutst en stuurde een tweet vanuit het ziekenhuis waarin hij een duimpje omhoog opsteekt, iedereen bedankt voor de steun en het ziekenhuispersoneel in Gent bedankt.

Door de val en opname in ziekenhuis werden de onderhandelingen over het nieuwe contract van Cavendish bij QuickStep niet afgemaakt. De twee partijen waren er nog niet helemaal uit en hoopten de laatste plooien in Gent glad te strijken.

Maar dat zal nu dus even moeten wachten, zegt Patrick Lefevere in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. "Andere zaken gaan nu even voor. Gelukkig is er niets aan zijn dijbeen of zijn sleutelbeen (daar was even vrees voor, red.). Marks nieuwe contract is klaar. Het komt niet op een dag, maar ik zou het wel graag afgehandeld zien op het moment dat hij voldoende hersteld is. Hij heeft me altijd beloofd dat hij niet zou weglopen."

Nieuws
  • Twitter Mark Cavendish