Interview | Sonny Colbrelli: 'Kilo's afgevallen door 15 dagen meer op hoogte te trainen'

Opvallende woorden van de Italiaan over z'n gewicht en ook nog mooie en emotionele woorden over z'n - veel te vroeg - overleden opa, van wie hij altijd een foto in z'n achterzak heeft.

sonny colbrelli
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli was toch wel de revelatie van het seizoen. De 31-jarige Italiaan reed met name een zeer sterk naseizoen met de Europese titel en z'n zege in een legendarische Parijs-Roubaix als hoogtepunten. In vergelijking met vorig seizoen is de renner van Bahrain Victorious een stuk lichter.

Hoe hij dat voor elkaar kreeg is verrassend, vertelt hij in een uitgebreid interview dat Wieler Revue met hem had in de eindejaarsspecial die vanaf vandaag in de winkels ligt. Hij doet uit de doeken dat het niets met voeding te maken heeft.

"In mijn eetpatroon ben ik niks anders gaan doen. Veel aandacht schenken aan voeding is iets dat ik al jaren doe. Natuurlijk ben ik wel volwassener geworden als renner, maar ik zou zeggen dat het verliezen van gewicht meer zit in training dan in voeding."

Colbrelli vertelt dat met name de vele hoogtestages hem gewicht hebben doen verliezen. "Het helpt me afvallen als ik op hoogte train en ik heb dit seizoen 15 dagen langer op hoogte getraind dit jaar. Dat heeft geholpen om meer kilo's kwijt te raken."

Ook een iets andere trainingsaanpak hielp. "Ik heb dit seizoen meer uren gemaakt aan een lage intensiteit. Dit gecombineerd met met oefeningen in de gym en dus die meer dagen op hoogte hebben me geholpen met kilo's verliezen."

Toegewijde opa Colbrelli

In het interview dat we met hem hadden vertelt Colbrelli over z'n roots. Met name wat hij over z'n opa vertelt, springt eruit. "Mijn opa Celestino zorgde voor me als jonge wielrenner. Hij haalde me op van school en bracht me naar de training of naar de velodroom, dat zo'n 100 kilometer van mijn woonplaats lag."

Daar hield de toewijding van opa niet op. "Met zijn pensioengeld kocht hij spullen voor me. Hij droomde ervan dat ik prof zou worden, maar helaas is hij veel te vroeg overleden. Ik heb altijd een foto van hem in de achterzak van mijn shirt. In de laatste kilometer van Roubaix raakte ik de foto even aan en vroeg ik mijn opa kracht voor de prestatie van mijn leven."

In de 148 pagina's dikke eindejaarsspecial die vanaf vandaag in de winkel ligt, lees je het hele interview met Sonny Colbrelli. Daarnaast is er ook een zeer uitgebreid vraaggesprek met Tom Dumoulin en vragen we Harrie Lavreysen het hemd van z'n gespierde lijf. Ook is er natuurlijk een uitgebreide terugblik op het seizoen met vele interessante statistiekjes! Dus, hier bestellen of ren... ehh wacht, fiets naar de kiosk!

Magazine
  • Cor Vos