'Meevaller' voor Yara Kastelijn, pols niet gebroken: 'Maar wel in het gips' 

Het had veel erger kunnen aflopen bij een nare val zaterdag in Kortrijk. Veldrijdster Yara Kastelijn vertelt hoe het met haar gaat.

yara kastelijn

De medici van de ploeg langs het parkoers vreesden het ergste toen ze zaterdagmiddag de pols van Yara Kastelijn bekeken. Tijdens de Urban Cross kwam ze hard ten val en een polsbreuk werd gevreesd.

Via Twitter maakte de 24-jarige Brabantse gisteren bekend dat het gelukkig niet de gevreesde breuk was én vertelde hoe ze nu precies ten val was gekomen. "Ik kwam in een verkeerd modderspoor terecht dat me rechtsreeks de hekken instuurde. Voor ik er erg in had, knalde ik er tegenop. Ik had meteen veel pijn in m'n pols en hand. De hele boel zwelde meteen op."

In het ziekenhuis werden foto's gemaakt. "Daar kwam gelukkig 'goed nieuws' uit: geen breuk! Maar m'n hand moet wel in het gips, want als-ie naar beneden hangt, komt de zwelling onmiddellijk weer terug. Volgende week ga ik weer terug om het te laten checken. Hopelijk mag het gips er dan af en kan ik snel weer fietsen."

Yara Kastelijn was prima in vorm, getuige de podiumplek die ze op het EK op de VAM-berg behaalde. Ze werd daar derde achter Lucinda Brand en Blanka Vas. In 2019 werd Kastelijn nog Europees kampioen.

Cyclocross
  • Cor Vos