Kastelijn valt uit met zware blessure, Brand wint moddercross in Kortrijk: 'Hoop dat ze het park weer heel krijgen'

Een vervelende middag voor Yara Kastelijn en Lucinda Brand

lucinda brand

'Slechts' vier Nederlandse vlaggetjes in de top 10 bij de Urban Cross in Kortijk (X2O Badkamers Trofee), waar normaal gesproken de top 10 bijna geheel Nederlands kleurt. Maar de jonkies (Pieterse, Van Anrooij, Van Empel) stonden niet aan de start en Yara Kastelijn viel snel uit.

De Brabantse kwam ten val tegen een hekwerk waar even daarvoor ook Maud Kapteijns onderuit schoof. Kastelijn blies huilen de aftocht en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Er wordt gevreesd voor een polsbreuk. Ook Denise Betsema kwam ten val tegen een hek en haalde haar hand open.

Betsema maakte samen met Lucinda Brand en Ceylin der Carmen Alvarado wel deel uit van de drie Nederlandse dames die om de zege streden nabij het stadscentrum van Kortrijk. Uiteindelijk ging brand er met de overwinning vandoor dankzij haar sterke wapen: de slotronde.

Na afloop stond ze Sporza te woord met de modder nog op het gezicht. Want modderig was het in een regenachtig Kortrijk. "Ik hoop voor Kortrijk dat het park weer wat heel voor de zomer, haha", toonde ze medelijden met de Kortijkse schoonmaakploeg.

Het was voor Brand een wedstrijd met de nodige incidenten. "Ik startte goed, maar toen werd ik meteen opgehouden en kwam voor m'n gevoel het het hele peloton voorbij. Daarna schoof ik snel weer op; in de een na laatste ronde dacht ik een gat te hebben, maar ging ik weer onderuit. Gelukkig lukte het in de laatste ronde alsnog."

Dew top 10 van de dag, met alleen de eerste vier vlaggetjes (Nederlands) rood-wit-blauw. | Beeld cyclocross24.com

Update situatie Yara Kastelijn

In een post op Twitter laat Yara Kastelijn weten dat haar pols niet gebroken is, maar wel in het gips moet. In de link naar het artikel die je hierboven ziet, lees je haar hele reactie en wat er nu precies gebeurde bij de val.

Cyclocross
  • Cor Vos